Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Важноста на водата 
“Вода за живот” Генералното Собрание на Обединетите нации во Декември 2003 година донесе одлука декадата 2005-2015 да се нарече Интернационална декада за акција “Вода за живот”. Во таа прилика тогашниот Генерален секретар на ОН, Г-динот Кофи Анан изјави: “Не би требало да ја победиме сидата, туберкулозата, маларијата, или било која друга заразна болест што го напаѓа светот во развој, се додека исто така не ја добиеме битката за безбедна вода за пиење, санитација и основна здравствена заштита.”

Кругот на водата  – леток кој е припремен за учениците од основните училишта за кои беше организирана посета на Филтерницата во село Дихово

Јавно претпријатие "Водовод" - Битола © 2011-2014 Сите права задржани